Sušená bramborová kostka se používá do polévek, vývarů a omáček.
SUŠENÁ ZELENINA
Počet produktů: 42
Sušené celerové kostky jsou vhodné do polévek, omáček, vařených jídel či pod maso.
Mletý celer je vhodný do polévek, omáček, vařených jídel či pod maso.
Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do vaječných pokrmů.
Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta granulované cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.
Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta mleté cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.
Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta sušených plátků cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek či omáček. Výborně se také hodí na pizzu.
Smažená cibulka zlatavé barvy má širokou škálu využití – do šťouchaných brambor, čočky, hrachové kaše, hamburgerů, míchaných vajíček, plněných bramborových knedlíků, domácího chleba, halušek, sekané, na chlebíčky, hot dogy, ke smaženému a pečenému masu či k posypání čínských nudlí.
Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo.
Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.
Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.
Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek, vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Mletý křen využijeme při přípravě pomazánek, omáček, polévek, salátů, zálivek, dresingů či vařených mas.
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Sušená mrkev se hodí do polévek, omáček, zavařenin a všech druhů vařených jídel.
Mletá mrkev se hodí do polévek, omáček, zavařenin a všech druhů vařených jídel.
Sušená pažitka se hodí do domácích knedlíků, tvarohových pomazánek, polévek, omáček, vaječných jídel, bylinkového másla, bramborové kaše, rýže či jen jako ozdoba na chlebíčky.
Sušené paprikové floky se hodí pod maso, do gulášů, polévek, těstovin, salátů, pomazánek a zapečených brambor.
Sušené paprikové floky se hodí pod maso, do gulášů, polévek, těstovin, salátů, pomazánek a zapečených brambor.
Sušené paprikové floky se hodí pod maso, do gulášů, polévek, těstovin, salátů, pomazánek a zapečených brambor.
Sušený pastiňák používáme při přípravě polévek, omáček, pod maso, do brambor nebo salátů.
Sušený pastiňák používáme při přípravě polévek, omáček, pod maso, do brambor nebo salátů.
Petrželové sušené kostky jsou vhodné do polévek, omáček, vařených jídel, bylinkových másel, pomazánek či pod maso.
Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do vaječných pokrmů.
Sušený pórek se hodí do polévek, omáček, pod maso či do salátů.
Sušená rajčata v podobě malých rajčatových floků se výborně hodí do omáček k těstovinám, na pizzu, pod maso, do polévek, pomazánek, gulášů nebo zapékaných brambor.
Sušený rajčatový prášek využijeme při přípravě polévek, omáček, pomazánek, na pizzu a do těstovin.
Mletý špenát se hodí do polévek, omáček, k zahuštění špenátu, do jídel z vajec, pomazánek a nádivek.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek a vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Granulovaný česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky. Po smíchání se solí vytvoříte česnekovou sůl výbornou například na grilování.
Medvědí česnek je evropská, planě rostoucí bylina. Používáme ho podobně jako česnek a nebo pažitku.
Využití v kuchyni:
→ V kuchyni se používá všude tam, kde česnek setý a tedy tam, kde vynikne jeho jemná a zároveň pikantní chuť. Do pomazánek, salátů, polévek, másla, atd.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Směs koření vhodná nejen na pizzu nebo pod maso, ale také do omáček na těstoviny či rýži.
Směs česneku a pažitky se hodí k dochucení pomazánek, polévek, omáček, sekané nebo salátů. Ze směsi rovněž můžete vyrobit výborné bylinkové máslo.
Černý česnek je typický pro asijskou kuchyni. Jeho chuť není nijak štiplavá ani ostrá. Má spíše nasládlou chuť.
Připravuje se z bílého česneku kvašením při vysoké teplotě a vlhku. Černou barvu získá po devadesáti dnech, jeho nasládlá chuť připomíná rozinky, skořici nebo dokonce pečené švestky. Má proto jinou chuť než klasický česnek. Váš dech po něm nebude cítit.
Lze ho použít do omáček, pomazánek, polévek, okořenit jím maso, ale můžeme ho připravit také na sladko, upéci z něj koláč, připravit máslo nebo marmeládu.
Černý česnek je typický pro asijskou kuchyni. Jeho chuť není nijak štiplavá ani ostrá. Má spíše nasládlou chuť.
Připravuje se z bílého česneku kvašením při vysoké teplotě a vlhku. Černou barvu získá po devadesáti dnech, jeho nasládlá chuť připomíná rozinky, skořici nebo dokonce pečené švestky. Má proto jinou chuť než klasický česnek. Váš dech po něm nebude cítit.
Lze ho použít do omáček, pomazánek, polévek, okořenit jím maso, ale můžeme ho připravit také na sladko, upéci z něj koláč, připravit máslo nebo marmeládu.
Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek, vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Sušená rajčata v podobě malých rajčatových floků se výborně hodí do omáček k těstovinám, na pizzu, pod maso, do polévek, pomazánek, gulášů nebo zapékaných brambor.