Jemně ostrá kořenící směs s výrazným medovým aroma. Hodí se na všechny druhy mas, především na pečená žebírka, bůček či nakládání masa na gril. Výborná je do marinád nebo také na zeleninu.
Kořenící směsi bez přidaného glutamanu
Počet produktů: 78
Jemně pikantní kořenící směs původně gruzínské a arménské kuchyně, která se používá ke grilování masa a ryb, k dušené zelenině, do mletých mas či luštěnin.
Směs koření vhodná na marinování, grilování a rožnění různých druhů masa. Vynikající je například na grilované koleno. Hodí se i na dušenou zeleninu či k dochucení brambor.
Kořenící směs vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Používá se k okořenění pomazánek, nádivek a omáček. Vynikající je i na dochucení vařených brambor nebo rýže.
Nepálivá aromatická směs vhodná na grilování, pečení a rožnění mas, zeleniny i ryb. Vynikající je též na přípravu marinád.
Curry, někdy též zvané „kari" či „karí", je jak směsí koření, tak názvem pokrmu typického pro Indii. Co by směs může mít mnoho různých obměn a variací, od jemných po ostřejší. Známými jsou především indické, thajské, javánské či anglické kari. Typicky žlutou barvu získává díky kurkumě, která je nedílnou součástí této směsi, někdy se jí také říká japonský šafrán.
Koření má širokou škálu využití, používá se do pokrmů z drůbeže, vepřového a jehněčího masa, do smetanových omáček, zeleniny, polévek, těstovin či rýže.
Kořenící směs, která výborně dochutí domácí čabajkové klobásky.
Ostrá směs koření vhodná do pikantních pokrmů, grilovaných mas, jídel z jednoho hrnce nebo mexických specialit.
Kořenící směs výborně dochutí všechny pokrmy ze zvěřiny.
Tato slabě ostrá směs pochází z Indie. Hodí se na maso vařené v rajčatové či cibulové šťávě, grilovanou drůbež, rožnění, přípravu minutek, mletá masa a karbanátky, čočkovou nebo fazolovou polévku, rýžových jídel a k ochucení jogurtových dresinků.
Směs koření vhodná na grilování, rožnění a přípravu steaků, vhodná také na marinády.
Směs koření bez glutamanu vhodná na všechny druhy rožněných a grilovaných pokrmů, výborně také dochutí fritované přílohy.
Směs koření na přípravu tradičního gyrosu, ale i na steaky z kuřecího, vepřového, skopového a hovězího masa. Doporučujeme do leča a zeleninových směsí.
Směs koření vhodná k úpravě mas, do polévek, omáček, zeleninových směsí, omelet a všude tam, kde chcete mít hřibovou příchuť.
Houbová vegeta je originální chuťovou variantou k posílení chutí pokrmů s houbovou příchutí. Používáme ke kořenění mas, zeleniny, nákypů, terin a nádivek.
Dochucovadlo polévek a omáček s česnekovou příchutí příchutí.
Jemně pikantní směs, která se výborně hodí na okořenění mletých mas, klobás, steaků, naložení masa na rožnění.
Kořenící směs určená na přípravu domácího chleba a jiných druhů domácího pečiva.
Směs koření vhodná pro přípravu indické kuchyně. Používá se pod masa, rýžové a luštěninové pokrmy, bramborové a gulášové polévky, rizoto a různé omáčky.
Bylinková směs vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Výborně dochutí pomazánky, nádivky, omáčky, ale také vařené brambory či rýži.
Směs koření určená k dochucení při výrobě klobás a jejich grilování.
Směs koření určená na pečení vepřových kotlet, krkovic a vepřových kolen.
Směs koření určená ke zdobení pokrmů. Můžeme ji použít také do marinád a jídel ze zeleniny.
Sladce vonící pikantní směs koření určená především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou. Zajímavě jí ochutíme čínské pokrmy z hovězího a jiných druhů mas.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek, vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Kouřová sůl dodá uzeninám, klobásám a podobným výrobkům příjemné uzené aroma.
Směs koření vhodná k použití na steaky na pánvi či grilu. Výborně ochutí také vaječné omelety nebo nádivky.
Směs koření vhodná na dochucení polévek, pomazánek, omáček a mletých mas, zeleninových salátů a na výrobu bylinkového másla.
Směs koření vhodná na všechny úpravy králíka. Výborně dochutí také kuře, husu, kachnu, veškerou zvěřinu, hovězí i vepřové maso.
Sušená zelenina a koření na dochucení polévek, omáček, ryb, pomazánek, rýže či jídel z vajec.
Směs koření vhodná na dochucení kuřete, slepice na paprice nebo gulášové polévky. Hodí se všude tam, kde je potřeba paprikového koření.
Jemně pikantní směs koření, kterou používáme nejen na grilované či pečené kuře, ale i na různé další druhy masa. Při pečení vytvoří křupavou zlatavou kůrku.
Kořenící přípravek výborně dochutí maďarský guláš, ale i dušená masa, paprikové omáčky či polévky jako je dršťková, fazolová, frankfurtská či gulášová.
Směs koření k přípravě makrel i jiných druhů ryb.
Směs koření určená k marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů masa a zeleniny.
Směs koření vhodná na přípravu pokrmů ze zvěřiny.
Směs koření na grilované a pečené drůbeží maso, které bude po upečení krásně křupavé.
Směs koření vhodná nejen na pizzu nebo pod maso, ale také do omáček na těstoviny či rýži.
Směs na marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas.
Směs koření vhodná na pečení, rybí saláty, do aspiků a studených předkrmů.
Pikantní směs s předsmaženou cibulkou vhodná na ryby a bílá masa.
Sušená zelenina a koření na dochucení polévek, omáček, ryb, pomazánek, rýže či jídel z vajec.
Sušené paprikové floky se hodí pod maso, do gulášů, polévek, těstovin, salátů, pomazánek a zapečených brambor.
Směs koření vhodná na pečení vepřových kotlet, krkovic a vepřových kolen.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu.
Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.
Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu.
Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.
Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovo červených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pokud stejným způsobem nakládáme zralé plody, vznikne pepř červený.
Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.
Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pokud stejným způsobem nakládáme zralé plody, vznikne pepř červený.
Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.
Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pokud stejným způsobem nakládáme zralé plody, vznikne pepř červený.
Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.
Směs koření k přípravě klasického perníku, kořeněných sušenek či vánočního pečiva.
Pepřové koření vhodné na steaky, naložení masa nebo do pikantních omáček k masu.
Směs koření bez soli a glutamátu vhodná k přípravě pizzy, do těstovinových jídel, salátů, pod maso či do omáček a polévek.
Směs koření vhodná k dochucení salátů, paštik, dresingů, majonéz, luštěnin, jehněčího a skopového masa.
Směs bylinek vhodná do dresingů, jogurtových, majonézových a octových zálivek, do salátů z ryb, těstovin a zeleniny.
Dochucovadlo polévek a omáček se slepičí příchutí bez přidaného glutamátu.
Směs určená na dochucení při výrobě klobás a jejich grilování.
Směs česneku a pažitky se hodí k dochucení pomazánek, polévek, omáček, sekané nebo salátů. Ze směsi rovněž můžete vyrobit výborné bylinkové máslo.
Směs koření bez soli a glutamátu vhodná k přípravě játrových knedlíčků a paštik.
Směs koření určená k přípravě makrel, ale i jiných druhů ryb.
Směs koření vhodná k obalování a nakládání různých druhů sýrů. Hodí se také pod maso či do omáček na těstoviny nebo rýži.