Směs koření na grilované a pečené drůbeží maso, které bude po upečení krásně křupavé.
Curry, někdy též zvané „kari" či „karí", je jak směsí koření, tak názvem pokrmu typického pro Indii. Co by směs může mít mnoho různých obměn a variací, od jemných po ostřejší. Známými jsou především indické, thajské, javánské či anglické kari. Typicky žlutou barvu získává díky kurkumě, která je nedílnou součástí této směsi, někdy se jí také říká japonský šafrán.
Koření má širokou škálu využití, používá se do pokrmů z drůbeže, vepřového a jehněčího masa, do smetanových omáček, zeleniny, polévek, těstovin či rýže.
ZEMĚ PŮVODU: Indie, Polsko
SLOŽENÍ: Koriandr, kurkuma, pískavice, kmín římský, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, česnek, skořice, sůl, pepř černý, sušené mango, kukuřice.
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, celeru, sezamu, vejce a mléka.
MĚRNÁ CENA: 100g - 26 Kč/100g
500g - 16,80 Kč/100g