Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.