Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.
VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCÍ V PÁTEK 9.5.2025 MÁME ZAVŘENO!
Vietnamská kuchyně
Počet produktů: 17
Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou. Mleté chilli má zemitou, ovocnou, ostře palčivou vůni.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.
Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.
Využití v kuchyni:
→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.
S čím je koriandr dobrý?
→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.
Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, chilli, kopr, pažitka, petržel, zázvor.
• TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.
Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.
Využití v kuchyni:
→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.
S čím je koriandr dobrý?
→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.
Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.
Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.
Využití v kuchyni:
→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.
S čím je bílý pepř dobrý?
→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.
Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkuma, muškátový oříšek, petržel, rozmarýn, římský kmín, skořice, tymián, zázvor.
• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.
Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.
Využití v kuchyni:
→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.
S čím je bílý pepř dobrý?
→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.
Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkuma, muškátový oříšek, petržel, rozmarýn, římský kmín, skořice, tymián, zázvor.
• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.
Využití v kuchyni:
→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.
S čím je černý pepř dobrý?
→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.
Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkuma,
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.
Využití v kuchyni:
→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.
S čím je černý pepř dobrý?
→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.
Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkuma,
Aroma sezamových semen není nijak výrazné, chuť je však příjemně nasládlá a ořechová, zesiluje po opražení nebo rozemletí semen na pastu.
Využití v kuchyni:
→ Poyspání pečiva, chalva, dresink na maso, nudle, zeleninové saláty, olej, indické sezamové kuličky til ladoos, sezamová pasta.
S čím je sezam dobrý?
→ Citron, lilek, listová zelenina, luštěniny, med, nudle, ryby, rýže.
Koření, s nimiž se sezam výborně kombinuje:
→ Hřebíček, chilli, kardamom, koriandr, muškátový oříšek, oregano, pepř, skořice, tymián, zázvor.
Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.
Využití v kuchyni:
→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.
S čím je zázvor dobrý?
→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.
Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr,
Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.
Využití v kuchyni:
→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.
S čím je zázvor dobrý?
→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.
Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr,
Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.
Využití v kuchyni:
→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.
S čím je černý pepř dobrý?
→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.
Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkuma,
Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.
Využití v kuchyni:
→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.
S čím je zázvor dobrý?
→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.
Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:
→ Bazalka, česnek, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr,